Het orthomoleculaire uitgangspunt is dat voeding ervoor moet zorgen dat ons lichaam wordt voorzien van de nodige micronutriënten. Alleen dan kan het lichaam goed functioneren.

Wat is nu gezonde voeding

Voeding kan een lastig onderwerp zijn. Er wordt veel over geschreven en de meningen liggen uiteen. Wat is nu gezonde voeding? Ons advies is om voeding tot je nemen waar je voldoende voedingsstoffen uithaalt. Het is belangrijk om voor verse voeding te gaan, voldoende te variëren en onnodige hulpstoffen zo veel mogelijk te vermijden. Daarnaast wil je zo min mogelijk suiker tot je nemen en zeker geen toegevoegde suikers waarvan je het niet weet. Maak bewuste keuzes.

Iedereen is uniek

Er bestaat dus niet zoiets als 1 voedingspatroon dat voor iedereen perfect werkt. Voeding moet bij je passen en dat is afhankelijk van hoe je bent, hoe je leefstijl is en waar je je goed bij voelt. Op deze website delen we veel artikelen over voeding. Ook kun je informatie vinden over diverse gezondheidsspecialisten waar je terecht kunt voor advies op maat.

Een goede opname en vertering van voeding is van groot belang

Om ons lichaam optimaal te verzorgen is niet alleen de kwaliteit van de voeding belangrijk, maar ook het functioneren van de spijsvertering. Het is van groot belang dat voedsel goed wordt verteerd en opgenomen wordt. Wil je meer weten over de spijsvertering? Lees dan onze blog.

"Niet vullen, maar voeden"

Gemakkelijk toe te passen tips

  • Niet te veel geraffineerde suikers
  • Minimaal 400 gram groenten en 200 gram fruit per dag
  • Eet zoveel mogelijk biologisch
  • Let op de verhouding macronutriënten
  • Houd rekening met de zuur-base verhouding
  • Kijk naar welke voeding bij jou past

Op zoek naar voedingsadvies? Laat je op maat adviseren door een gezondheidsspecialist. Denk hierbij aan een (orthomoleculair) diëtist of een orthomoleculair therapeut.

Menu