Wereldwijd een van de belangrijkste en hoogst gekwalificeerde (GMP-) spelers op de markt van orthomoleculaire voedingssupplementen.

Het merk NOW

VitOrtho Voedingssupplementen is al bijna 30 jaar erkend distributeur van de producten van het merk NOW in Nederland. NOW is wereldwijd een van de belangrijkste en hoogst gekwalificeerde (GMP-) spelers op de markt van orthomoleculaire voedingssupplementen. Sinds de oprichting in 1968 is NOW uitgegroeid van een klein familiebedrijf voor gezonde voeding tot een wereldwijd opererende producent en leverancier van voedingssupplementen. NOW wordt in meer dan 70 landen vertegenwoordigd en heeft in totaal zo’n 1.500 medewerkers in dienst. Het bedrijf hanteert als voornaamste principe dat kwalitatief hoogwaardige, natuurlijke gezondheidsproducten betaalbaar moeten zijn voor een zo groot mogelijk deel van de bevolking.

De voordelen voor u

  • Hoge kwaliteit
  • Baanbrekende technologie
  • GMP-gecertificeerd
  • GMO-vrij
  • Betaalbaar

Hoge kwaliteit

De oprichter van NOW, van oorsprong fysisch chemicus, heeft er van het begin af aan voor gezorgd dat het kwaliteitsaspect bij NOW hoog in het vaandel staat. Of het nu gaat om de keuze van grondstoffen of om het productieproces, in alles wordt de allerhoogste (GMP-) kwaliteit nagestreefd. Deze kwaliteitsbeleving wordt ook doorgevoerd op het gebied van de grote maatschappelijke betrokkenheid van het concern met betrekking tot aspecten als duurzaamheid en de vele donaties aan internationale goede doelen. Ook is het bedrijf in de VS al diverse keren uitgeroepen tot werkgever van het jaar.

Baanbrekende technologie

NOW blijft veel geld en tijd investeren in de aanschaf van geavanceerde en nauwkeurige wetenschappelijke apparatuur. In plaats van laboratoriumonderzoek uit te besteden hecht NOW er veel waarde aan om dit op het hoogste niveau in eigen huis te doen. Hiermee laat NOW de concurrentie in de VS achter zich. Hun technologie, gecombineerd met de hoogopgeleide professionals die hiervan gebruikmaken, zorgt ervoor dat NOW uitsluitend producten van topkwaliteit levert.

GMP-gecertificeerd

GMP, Good Manufacturing Practice, betekent eigenlijk een goede manier van produceren. Bij GMP gaat het erom dat nauwkeurig is vastgesteld hoe en onder welke omstandigheden een product wordt vervaardigd. Tijdens de productie worden alle grondstoffen, tussenproducten en eindproducten gecontroleerd op bijvoorbeeld potentie, puurheid en compositie en wordt het productieproces precies bijgehouden op het zogenaamde bereidingsprotocol. Ook wordt een audit gedaan in het magazijn en gecontroleerd op hoe de producten worden opgeslagen.

NOW is sinds 2000 door de grootste en belangrijkste brancheorganisatie gecertificeerd met GMP. Ze zijn bekroond met een ‘A’-status en tot op de dag van vandaag hebben ze deze ranking weten te behouden.

GMO-vrij

GMO staat voor genetisch gemodificeerde organismen (in het Nederlands GGO). GMO voedingsmiddelen bevatten bestanddelen van gewassen die met behulp van genetische manipulatie zijn aangepast. Deze aanpassing is bedoeld om de gewassen beter bestand te maken tegen bepaalde ziekten of bestrijdingsmiddelen, of om bijvoorbeeld extra voedingsstoffen te bevatten. Dergelijke aangepaste organismen komen normaal gesproken niet in de natuur voor. NOW heeft als topprioriteit om 100% GMO-vrije producten te produceren. Op dit moment is dat meer dan 90%. NOW hanteert een non-GMO waarborgprocedure om vast te stellen of een product al dan niet GMO-vrij is. Deze waarborgprocedure is gebaseerd op strenge NOW-kwaliteitseisen en bestaat uit een combinatie van zorgvuldige documentatie en testresultaten. Voor de producten van het VitOrtho-merk geldt dat 100% non-GMO is. Non-GMO project is een onafhankelijke organisatie. Zij draagt zorg voor de verificatie van audits en gedocumenteerd bewijs van elk product.

Testimonials

Menu