Geavanceerde, kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Het merk VitOrtho

VitOrtho is een betrouwbaar, innovatief (therapeuten)merk van Nederlandse bodem en biedt geavanceerde, kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bij het samenstellen van producten kiezen wij altijd voor de best mogelijke ingrediënten, waarbij het gebruik van optimaal opneembare verbindingen centraal staat. Wij streven ernaar een bijdrage te leveren aan een optimale gezondheid en vitaliteit voor iedereen. Vandaar onze slogan: VitOrtho helpt! Gezondheid is onze motivatie.

“Kwaliteit betekent: je best doen, ook als niemand kijkt”
Henry Ford

De voordelen voor u

  • Geavanceerd, innovatief en van de hoogste kwaliteit
  • Gezonde prijs
  • Biologisch actieve stoffen
  • Goed opneembare verbindingen
  • Clean label
  • Eerlijke etikettering
  • GMO-vrij
  • Onze flacons zijn recyclebaar en duurzaam

Geavanceerd, innovatief en van de hoogste kwaliteit

Alle producten in het VitOrtho-assortiment worden doorlopend verbeterd omdat de voedingswetenschap niet stilstaat en inzichten aan verandering onderhevig zijn. Daarbij wordt zowel naar de actieve ingrediënten als naar de hulpstoffen in een product gekeken.

Biologisch actieve stoffen

In een ideale wereld is ons lichaam in staat ‘niet actieve’ stoffen om te zetten in ‘actieve’ stoffen. Er zijn echter situaties denkbaar waarbij deze omzetting niet of niet optimaal verloopt, bijvoorbeeld bij absorptieproblemen, gebrek aan cofactoren of diverse (erfelijke) stofwisselingsziekten. Door dan de bioactieve vormen te suppleren krijgt het lichaam als het ware hapklare nutriënten voorgeschoteld die direct hun gunstige eigenschappen kunnen ontplooien.

Goed opneembare verbindingen

Wij zijn zeer kritisch bij het samenstellen van onze producten. Een van onze speerpunten is dat we altijd voor de best opneembare verbindingen kiezen.

Clean label

In de VitOrtho-producten worden zo min mogelijk hulpstoffen gebruikt. Wij kiezen uitsluitend voor grond- en hulpstoffen die het lichaam goed kan verdragen en dus niet belastend zijn.

Eerlijke etikettering

Onze opvatting over etiketten is eenvoudig: wat op het etiket staat moet ook in de verpakking zitten, en andersom. De etiketten zijn zo ontworpen dat alles helder en concreet is beschreven. Alle ingrediënten worden vermeld, inclusief inactieve bestanddelen en potentiële allergenen, evenals wetenschappelijk onderbouwde en toegestane claims, gezondheidsrisico’s, gedetailleerde omschrijvingen en een uiterste consumptiedatum.

GMO-vrij

GMO staat voor genetisch gemodificeerde organismen (in het Nederlands GGO). GMO voedingsmiddelen bevatten bestanddelen van gewassen die met behulp van genetische manipulatie zijn aangepast. Deze aanpassing is bedoeld om de gewassen beter bestand te maken tegen bepaalde ziekten of bestrijdingsmiddelen, of om bijvoorbeeld extra voedingsstoffen te bevatten. Dergelijke aangepaste organismen komen normaal gesproken niet in de natuur voor. NOW heeft als topprioriteit om 100% GMO-vrije producten te produceren. Op dit moment is dat meer dan 90%. NOW hanteert een non-GMO waarborgprocedure om vast te stellen of een product al dan niet GMO-vrij is. Deze waarborgprocedure is gebaseerd op strenge NOW-kwaliteitseisen en bestaat uit een combinatie van zorgvuldige documentatie en testresultaten. Voor de producten van het VitOrtho-merk geldt dat 100% non-GMO is. Non-GMO project is een onafhankelijke organisatie. Zij draagt zorg voor de verificatie van audits en gedocumenteerd bewijs van elk product.

Flacons

Het merendeel van de VitOrtho en de NOW producten zijn verpakt in PET verpakkingen. PET (polyethyleentereftalaat) is sterk, licht, recyclebaar en duurzaam. De flacons beschermen de inhoud tegen zuurstof, vocht, UV stalen, stof, bacteriën en zorgen voor een lange houdbaarheid van de producten en voorkomen oxidatie. Verpakkingen van PET plastic zijn veilig voor contact met voeding (foodgrade). Uiteraard zijn alle VitOrtho verpakkingen BPA vrij (bisfenol A). BPA is een chemische stof die schadelijk is voor de vruchtbaarheid en effect kan hebben op de hormoonhuishouding.

Testimonials

Menu