Visolie Premium TG 1000 mg

Visolie in triglyceridenvorm met een zeer lage TOTOX-waarde

Van nature bestaat visolie uit triglyceriden, vetmoleculen die bestaan uit drie vetzuurketens gekoppeld aan een glycerolmolecuul. Deze triglyceridenvorm vind je ook in ons bloed en speelt een belangrijke rol binnen onder andere de energieproductie. Veel visoliesupplementen bestaan uit ethylesters (EE) waarbij één vetzuurmolecuul is gekoppeld aan één ethanolmolecuul.

Een belangrijk voordeel van de natuurlijke vorm van visolie is dat deze eerder wordt herkend door ons lichaam en dus sneller en gemakkelijker wordt opgenomen omdat het een lichaamseigen stof is. Daarom vinden wij dat Visolie Premium TG 1000 mg met maar liefst 320 mg EPA en 210 mg DHA niet aan ons assortiment mag ontbreken.

Duurzaamheid

We hebben bewust gekozen voor MSC- gecertificeerde visolie van AlaskOmega®. Deze visolie komt van wilde koolvis die wordt gevangen in de koude, zuivere wateren van de Beringzee. De Alaskan Pollock-visserij is één van de langst bestaande visserijen ter wereld en heeft mede door duurzame visserijprocessen een bijvangstpercentage van minder dan 1%.

TOTOX-waarde: vers en zuiver
In voedingssupplementen komen kruiden in verschillende soorten en vormen voor. Zo heb je enkelvoudige kruidenextracten met een vaste hoeveelheid van één actief bestanddeel van een plant. Of totale (volledige) kruidenextracten die alle bestanddelen van een plant bevatten in de verhouding zoals ook in de natuur voorkomt. In de moderne fytotherapie maakt men bij voorkeur gebruik van de hele plant vanwege de synergistische eigenschappen van de inhoudsstoffen die vaak gezamenlijk een ander effect sorteren dan één bestanddeel afzonderlijk.

In Alaska worden de afsnijdsels van de koolvis met de hand gesorteerd en verwerkt tot ruwe visolie. Dit gebeurt allemaal binnen enkele uren na de vangst voor maximale versheid. Vervolgens wordt het luchtdicht verscheept naar Amerika en in speciale luchtdichte treinwagons wordt de ruwe visolie dan vervoerd naar Ohio. Daar zorgt het familiebedrijf Wiley Companies voor het zorgvuldige zuiverings- en concentratieproces. Dit doen zij met behulp van inert gas en met minimale blootstelling aan hitte om extreem lage olie-oxidatieniveaus met optimale kwaliteit te kunnen garanderen. Het is van belang dat tijdens het gehele proces van fabriceren tot eindproduct de visolie zoveel mogelijk luchtdicht bewaard blijft. Dit heeft te maken met de zogenaamde totale oxidatie waarde van de visolie, wat ook wel de TOTOX-waarde wordt genoemd.

Uitzonderlijk lage totale TOTOX
Onze hoogwaardige Visolie Premium TG 1000 mg heeft een uitzonderlijk lage TOTOX-waarde van tussen de 0 en 3. Ter vergelijking: volgens de Europese richtlijn mag deze waarde maximaal 30 bedragen. Hoe lager de TOTOX-waarde, hoe verser en kwalitatief stabieler de olie. Om de versheid van onze Visolie Premium TG 1000 mg optimaal te houden is er als antioxidant vitamine E in natuurlijke D-alfa tocoferol vorm aan toegevoegd.

Geen last van visoprispingen
Onverzadigde vetzuren zijn gevoelig voor oxidatie wanneer ze in aanraking met zuurstof komen. Hierdoor kan er na inname van een visoliesupplement bij oprispingen een vissmaak of -geur ervaren worden. Veel mensen vinden dit vervelend. Omdat onze Visolie Premium TG 1000 mg tijdens het transport en de productie minimaal wordt blootgesteld aan zuurstof is deze supervers en bestaat hier nauwelijks kans op. Al met al genoeg redenen voor ons om dit mooie product in ons assortiment op te nemen!

Een goed visoliesupplement is lichtgeel van kleur, helder en mag niet sterk ruiken. Onze Visolie Premium TG 1000 mg voldoet hier ruimschoots aan.