Een multi per dag is gezond gedrag

Een gezonde voeding is de basis, waarom dan een multi?

Officiële instanties, zoals het Voedingscentrum, blijven volhouden dat de meeste mensen geen voedingssupplementen nodig hebben omdat ze al voldoende voedingsstoffen binnen krijgen door gevarieerd te eten. Ook wij zien een gezonde, gevarieerde voeding als de beste basis. Feit is echter dat de gemiddelde Nederlander helemaal niet zo gezond eet.

Uit de laatste Voedselconsumptiepeiling (2010) van het RIVM komt naar voren dat de meeste Nederlanders het advies om dagelijks minstens 200 g groenten en 200 g fruit te eten en tweemaal per week vis op het menu te zetten niet opvolgen. Zo eet nog geen 2% van de kinderen in de leeftijd van 7-13 jaar voldoende groente. Bij volwassenen varieert dat percentage van 3-14, afhankelijk van leeftijd en geslacht. Driekwart of meer van de bevolking eet te weinig fruit en twee derde of meer eet minder dan tweemaal per week vis. Uit de Voedselconsumptiepeiling blijkt ook dat een deel van de bevolking minder vitamine A, B1, C en E, magnesium, kalium en zink binnen krijgt dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH).

Kwaliteit voeding laat te wensen over

In de afgelopen decennia is uit meerdere onderzoeken duidelijk gebleken dat onze dagelijkse voeding, al is deze nog zo gevarieerd en uitgebalanceerd, niet voldoende van alle voor de gezondheid belangrijke micro- en macronutriënten levert. De voornaamste oorzaken hiervoor zijn de verarming van onze landbouw- en veeteeltgronden als gevolg van monoculturen en beperkte samenstelling van de kunstmest, milieuverontreiniging, verontreiniging van het voedsel door lichaamsvreemde toevoegingen en de bereidingswijze van het voedsel waarbij veel nuttige stoffen verloren gaan. Daarnaast zorgen factoren uit onze leefstijl en -omgeving, zoals werkdruk, stressbelasting en milieuverontreiniging, ervoor dat we wel wat extra micronutriënten kunnen gebruiken. Kortom, meer dan genoeg redenen om de dagelijkse voeding aan te vullen met een goede multivitamine.

VitOrtho Meer-in-1-multivitaminen

Voor elke doelgroep hebben wij een multivitamine (multi) ontwikkeld met een unieke samenstelling. Daarmee bieden we een multi op maat voor elke leeftijds- en levensfase. Voor al onze Meer-in-1-producten geldt dat ze bioactieve vormen bevatten van vitamine B2, B6, foliumzuur en B12. Daarnaast gebruiken we goed opneembare mineraalverbindingen. Deze eigenschappen maken onze Meer-in-1-multi’s zeer hoogwaardig. Omdat een dagelijkse multi voor iedereen betaalbaar moet zijn, combineren wij deze hoge kwaliteit met een scherpe prijs!

multi

Waarom kiezen voor supplementen met bioactieve vormen?

In een ideale wereld is ons lichaam in staat ‘niet actieve’ stoffen om te zetten in ‘actieve’ stoffen. Er zijn echter situaties denkbaar waarbij deze omzetting niet of niet optimaal verloopt, bijvoorbeeld bij absorptieproblemen, gebrek aan hulpstoffen of diverse (erfelijke) stofwisselingsziekten. Door dan de bioactieve vormen te suppleren krijgt ons lichaam als het ware hapklare voedingsstoffen voorgeschoteld die direct hun gunstige eigenschappen kunnen ontplooien.

Wat zijn goed opneembare mineraalverbindingen?

Om mineralen goed op te kunnen nemen is belangrijk dat deze organisch gebonden worden aan een aminozuur. Dit noem je gecheleerde mineralen. Het lichaam herkent het aminozuur, waardoor het mineraal wordt opgenomen. Vormen van magnesium en waar dit aan gebonden is zoals magnesium citraat is gebonden aan appelzuur etc.

Wat is ‘clean label’?

Clean label houdt in dat we aan onze producten geen hulpstoffen toevoegen die bezwaarlijk zouden kunnen zijn voor het lichaam. Wij kiezen altijd voor een zo schoon mogelijk product. Hulpstoffen zijn soms nodig, bijvoorbeeld voor het maken van tabletten, maar wij maken hierin heel strikte keuzes als het gaat om kwaliteit en gezondheid.

VitOrtho helpt! Gezondheid is onze motivatie.

Romy Piacenza | Manager marketing & communicatie